INFIINTARE FIRMA ONLINE

INFIINTARE PFA ONLINE

MODIFICARI REGISTRU

Infiintare sucursala - Actualizare 2021

Infiintare sucursala

Updated on Wednesday 03rd March 2021

Apreciaza acest articol

bazat pe1 recenzii


Sucursala este un dezmembramant fara personalitate juridica al unei societati comerciale, detinand o anumita autonomie, in limitele stabilite de societate.

O sucursala se inregistreaza inainte de inceperea activitatii, la Registrul Comertului din judetul în care va isi va desfasura activitatea. Daca sucursala este deschisa in aceeasi localitate cu societatea sau intr-o localitate din acelasi judet, aceasta va fi inregistrata in acelasi registru, dar ca entitate separata.

Sucursala nu poate participa in nume propriu la circuitul juridic. Actele juridice pe care le reclama desfasurarea activitatii sucursalei se incheie de reprezentantii desemnati de societatea comerciala. Daca doriti sa infiintati o sucursala, expertii nostri va stau la dispozitie.


Documente necesare pentru infiintarea unei sucursale pentru o firma din Romania

 

Mai jos puteti gasi lista documentelor pe care trebuie sa le puneti la dispozitia echipei noastre pentru definitivarea procesului de inregistrare sucursala a unei societati comerciale cu sediul in Romania:

 

●copie Carte de Identitate/Pasaport al asociatilor;

●copie dovada sediului social (contract de inchiriere/subinchiriere/contract de comodat);

●acordul Asociatiei de proprietari;

●acordul vecinilor;

●specimen de semnatura.

 

Dosarul ce urmeaza a fi depus la Registrul Comertului pentru infiintarea sucursalei in 2021 va cuprinde urmatoarele documente:

 

●*cerere de inregistrare;

●declaratiile pe proprie raspundere ale persoanelor imputernicite sa reprezinte sucursala, din care sa rezulte ca indeplinesc conditiile legale pentru detinerea acestei calitati;

●dovada privind sediul sucursalei;

●specimenele de semnatura ale persoanelor imputernicite sa reprezinte sucursala;

●dovezile privind plata taxelor legale;

●imputernicire avocatiala.

 

* Cererea de inregistrare va cuprinde:

 

●denumirea sucursalei (aceasta contine urmatoarele informatii: numele,denumirea si forma juridica a societatii, localitatea pe raza careia se afla sediul social al acesteia, urmate de denumirea  „sucursala” si numele localitatii in care sucursala isi va inregistra sediul social);

●dovada privind sediul sucursalei (contract de inchiriere/subinchiriere/contract de comodat etc.);

●obiectul de activitate al sucursalei;

●hotararea adunarii generale, decizia consiliului de administratie, respectiv a directoratului, prin care a fost infiintata sucursala;

●datele persoanei care a fost imputernicita in calitate de reprezentant al societatii, care se va ocupa nemijlocit de activitatea sucursalei, mentionand daca puterile conferite vor fi exercitate impreuna sau separat;

●informatii privind registrul comertului in care este inregistrat comerciantul si numarul de inmatriculare.

 

Echipa noastra de spcialisti in infiintarea de firme va poate asista sau reprezenta, dupa caz, pe intreg parcursul procesului de autorizare si infiintare filiala/sucursala in 2021. 

 


Infiintarea unei sucursale in Romania pentru o companie straina in 2021
 

Dosarul ce urmeaza a fi depus la Registrul Comertului pentru infiintarea sucursalei in Romania in 2021 de catre o firma cu sediul in strainatate va cuprinde urmatoarele documente:

 

●cerere de inregistrare;

●hotararea organului statutar competent privind infiintarea sucursalei prin care se desemneaza si persoana imputernicita sa reprezinte sucursala;

●actul constitutiv, precum si statutul comerciantului din strainatate – daca sunt continute in documente separate, se vor prezenta impreuna cu toate modificarile sau cu actul constitutiv actualizat, in original sau traducere certificata;
 

Nota!: In cazul sucursalelor comerciantilor din state care nu sunt membre ale Uniunii Europene sau ale Spatiului Economic European, sunt necesare si documente care sa ateste sediul social al comerciantului din strainatate, obiectul de activitate al acestuia si, cel putin anual, suma capitalului subscris, in cazul in care aceste informatii nu sunt incluse în documentele mai sus mentionate.
 

●in vederea definitivarii procesului de infiintare sucursala  pentru o companie straina, in cazul sucursalelor comerciantului din state non- UE, sunt necesare documentele contabile ale agentului economic din strainatate, asa cum sunt ele intocmite, auditate si publicate in conformitate cu legea statului membru care guverneaza comerciantul din strainatate;

●certificatul de la registrul in care este inmatriculat comerciantul din strainatate, care sa ateste existenta societatii, in traducere certificata;

●specimenele de semnatura ale imputernicitilor sucursalei;

●dovezile privind sediul sucursalei;

●dovezile privind plata taxelor;

●imputernicire avocatiala.

 

Daca aveti intrebari legate de deschiderea unei sucursale in 2021, va stam la dispozitie.

Motive pentru a deschide o sucursala in Romania in 2021

Deschiderea unei sucursale in Romania in 2021 se va face in deplina siguranta avand in vedere ca multe dintre formalitati se pot indeplini online.

De la inregistrarea la Registrul Comertului si pana la obtinerea de diverse documente necesare pentru inmatricularea unei sucursale, cei care doresc sa demareze o afacere in 2021 sub aceasta forma vor putea beneficia de suportul oferit de agentii nostri.

Extinderea unei afaceri prin intermediul unei sucursale in 2021 este destul de sigura, aceasta forma beneficiind de reguli flexibile de operare.

Echipa noastra va sta la dispozitie pentru consiliere, asistenta si reprezentare pentru intreg parcursul de infiintare si autorizare a unei sucursale atat pentru o companie straina cat si pentru o companie romaneasca. Nu ezitati sa ne contactati!