• [EN]
  • [FR]
  • [RO]

Infiintare sucursala

Sucursala este un dezmembramant fara personalitate juridica al unei societati comerciale, detinand o anumita autonomie, in limitele stabilite de societate.

O sucursala se inregistreaza inainte de inceperea activitatii, la Registrul Comertului din judetul în care va isi va desfasura activitatea. Daca sucursala este deschisa in aceeasi localitate cu societatea sau intr-o localitate din acelasi judet, aceasta va fi inregistrata in acelasi registru, dar ca entitate separata.

Sucursala nu poate participa in nume propriu la circuitul juridic. Actele juridice pe care le reclama desfasurarea activitatii sucursalei se incheie de reprezentantii desemnati de societatea comerciala.

Mai jos puteti gasi lista documentelor pe care trebuie sa le puneti la dispozitia echipei noastre pentru definitivarea procesului de inregistrare sucursala a unei societati comerciale cu sediul in Romania:

●copie Carte de Identitate/Pasaport al asociatilor;

●copie dovada sediului social (contract de inchiriere/subinchiriere/contract de comodat);

●acordul Asociatiei de proprietari;

●acordul vecinilor;

●specimen de semnatura.

Dosarul ce urmeaza a fi depus la Registrul Comertului pentru inregistrarea sucursalei va cuprinde urmatoarele documente:

●*cerere de inregistrare;

●declaratiile pe proprie raspundere ale persoanelor imputernicite sa reprezinte sucursala, din care sa rezulte ca indeplinesc conditiile legale pentru detinerea acestei calitati;

●dovada privind sediul sucursalei;

●specimenele de semnatura ale persoanelor imputernicite sa reprezinte sucursala;

●dovezile privind plata taxelor legale;

●imputernicire avocatiala.

 

* Cererea de inregistrare va cuprinde:

●denumirea sucursalei (aceasta contine urmatoarele informatii: numele,denumirea si forma juridica a societatii, localitatea pe raza careia se afla sediul social al acesteia, urmate de denumirea  „sucursala” si numele localitatii in care sucursala isi va inregistra sediul social);

●dovada privind sediul sucursalei (contract de inchiriere/subinchiriere/contract de comodat etc.);

●obiectul de activitate al sucursalei;

●hotararea adunarii generale, decizia consiliului de administratie, respectiv a directoratului, prin care a fost infiintata sucursala;

●datele persoanei care a fost imputernicita in calitate de reprezentant al societatii, care se va ocupa nemijlocit de activitatea sucursalei, mentionand daca puterile conferite vor fi exercitate impreuna sau separat;

●informatii privind registrul comertului in care este inregistrat comerciantul si numarul de inmatriculare.

Echipa noastra va poate asista sau reprezenta, dupa caz, pe intreg parcursul procesului de autorizare si infiintare filiala/sucursala.