INFIINTARE FIRMA ONLINE

INFIINTARE PFA ONLINE

MODIFICARI REGISTRU

Infiintare firma pentru Uber

Infiintare firma pentru Uber

Updated on Friday 22nd November 2019

Apreciaza acest articol

bazat pe31 recenzii


Infiintare-firma-pentru-UberUber este una dintre cele mai cunoscute si mai de succes afaceri din tip ridesharing care a devenit foarte populara si in Romania in ultimii cativa ani. Multi soferi au posibilitatea de a deveni soferi Uber, insa pentru aceasta au nevoie sa indeplineasca unele conditii legale.

Mai jos, agentii nostri au pregatit un ghid despre infiintarea unei firme pentru activitati de tip ridesharing prin Uber. Va stam la dispozitie cu diferite servicii pentru infiintarea mai multor tipuri de societati. Totodata va punem la dispozitie platforma noastra de infiintare de firme online - LaRegistru

De ce am nevoie pentru a deveni sofer Uber?

Aceasta este cea mai raspandita intrebare printre cei care vor sa aiba firme de tip Uber. Pentru a incepe o astfel de afacere, veti avea nevoie de un permis auto valabil si de o masina. Insa, trebuie avute in vedere si cerintele legale ale unei astfel de firme. Trebuie mentionat ca legea obliga persoanele fizice care au operat doua curse contra cost intr-un an sa infiinteze o firma.

Din punct de vedere legal, va trebui sa infiintati o firma. SRL-ul sau PFA-ul sunt cele mai agreate pentru infiintarea unei firme Uber in Romania. Apoi, va trebui sa va inregistrati in scop de TVA la nivel local, insa si intracomunitar, si nu in ultimul rand, va trebui sa va inregistrati pe platforma Uber.

Agentii nostri din Bucuresti va pot ajuta sa infiintati o firma Uber in acest oras, avand in vedere solicitarile multiple pentru acest tip de afacere in capitala. Va punem la dispozitie servicii de infiintare de firme de tip Uber si in alte orase mari ale tarii.

Infiintarea uni SRL sau PFA pentru o firma Uber

Odata ce indepliniti conditiile mentionate mai sus legate de detinerea unui permis de conducere si a unei masini, puteti incepe procedura de infiintare a firmei pentru Uber.  Dupa cum am spus, SRL-ul sau PFA-ul sunt cele mai utilizate tipuri de societati pentru aceasta afacere.

Daca pentru infiintarea unui PFA procedura este mai simpla din punct de vedere al actelor necesare, pentru un infiintarea unui SRL veti avea nevoie de un set mai amplu de documente. Este bine de stiut ca cel mai des intalnit tip de societate pentru o firma Uber este SRL-D, sau societatea cu raspundere limitata debutant si cu asociat unic.

Pentru a infiinta un PFA pentru o firma UBER veti avea nevoie de:

 • - copie dupa actul de identitate;
 • - dovada sediului social al societatii;
 • - copie dupa diploma ultimei scoli absolvite;
 • - copie dupa permisul de conducere;
 • - specimenul de semnatura.

Pentru infiintarea unui SRL pentru o firma de tip Uber, veti avea nevoie de:

 • - rezervarea unui nume pentru firma, iar acesta se poate rezerva gratuit acum;
 • - redactarea actului constitutiv al firmei, care trebuie realizata de un notar;
 • - alegerea codului potrivit acestui tip de activitate, conform Nomenclatorului CAEN;
 • - dovada unui sediu social este necesara si la infiintarea unui SRL pentru UBER;
 • - copie dupa actul de identitate si permisului de conducere al soferului.

Indiferent de tipul de societate ales, firma colaboratoare Uber va trebui sa deschida si un cont bancar care va fi folosit o data pentru depunerea capitalului social, iar apoi pentru tranzactiile in cadrul firmei.

Consultantii nostri va pot ajuta sa infiintati PFA-uri si SRL-uri pentru a desfasura activitati de tip Uber in cel mai scurt timp. De asemenea, daca alegeti infiintarea unui SRL, va punem la dispozitie servicii de gazduire sediu social pentru a elimina timpul de cautare a unui sediu social pentru societate.

De ce cod CAEN am nevoie pentru o firma Uber?

Codul CAEN pentru desfasurarea activitatii de firma pentru Uber este 4939 - Alte transporturi terestre de călători n.c.a. Acesta trebuie sa se regaseasca in formularul depus la infiintarea PFA-ului, sau in actul constitutiv al SRL-ului, in functie de tipul de societate ales.

Ultimii pasi pentru infiintarea unei firme pentru Uber

Odata firma infiintata, soferul va trebui sa se inregistreze pe platforma Uber si sa astepte sa fie contactat de catre reprezentatii acesteia. La inregistrarea pe platfroma, vor trebui depuse urmatoarele documente:

 • - documentele care atesta existenta unei firme;
 • - permisul de conducere;
 • - certificatul de inmatriculare al autoturismului;
 • - dovada platii asigurarii obligatorii a autovehiculului;
 • - alte informatii necesare evaluarii soferilor din orasul in care firma isi va desfasura activitatea.

 

Infiintarea unei firme pentru Uber nu este costisitoare sau de lunga durata, insa veti avea nevoie de ajutor specializat pentru indeplinirea conditiilor legale pentru a desfasura activitati de transport persoane.

Ne puteti contacta oricand pentru mai multe informatii sau pentru servicii specializate de infiintare firme, inclusiv societati pentru colaborare cu Uber