INFIINTARE FIRMA ONLINE

INFIINTARE PFA ONLINE

MODIFICARI REGISTRU

Schimbarea sediului social al unei societati

Schimbarea sediului social al unei societati

Updated on Monday 03rd February 2020

Apreciaza acest articol

bazat pe2 recenzii


Odata infiintata firma cu o anumita adresa a sediului social acesta poate sa fie schimbat in acelasi judet sau in altul prin depunerea unei cereri de mentiuni la Registrul Comertului. Aceasta modificare poate aparea in urma expirarii contractului de drept de folosinta a spatiului sau in cazul relocarii afacerii intr-un alt oras din tara, fiind necesara mutarea sediului social in alt judet. Indiferent de caz, se urmeaza acelasi proces la ONRC unde trebuie depuse o serie de documente.

Pentru o procedura mai rapida, va invitam sa solicitati schimbarea sediului social al societatii dvs. prin intermediul platformei noastre online, LaRegistru.
 
De asemenea, daca aveti nevoie de servicii rapide de infiintare firma, agentii nostri va stau la dispozitie pentru a pregati documentele necesare si a le depune la Registrul Comertului in vederea inmatricularii.
 

Ce este sediul social al unei societati?

 
Sediul social reprezinta adresa legala sau oficiala a unei societati. Sediul social este o obligativitate la infiintarea unei firme in Romania, deoarece acesta trebuie dovedit in fata autoritatilor, in special la Registrul Comertului, la inmatricularea firmei. Orice firma, indiferent de forma sa juridica, trebuie sa aiba un sediu social.
 
Sediul social este folosit atat de autoritati pentru a trimite notificari si documente oficiale, cat si de clienti sau parteneri de afaceri. Este bine de stiut ca sediul social se poate obtine printr-un serviciu de gazduire.
 
In anumite situatii, sediul social al unei societati trebuie schimbat. Specialistii nostri va pot ajuta atat cu servicii de gazduire a sediului social cat si cu schimbarea acestuia.
 

Cand este necesara schimbarea sediului social?

 
De obicei, schimbarea sediului social are la baza aspecte administrative precum:
 
 1. exprirarea contractului de inchiriere pe o anumita adresa, un nou contract fiind semnat pentru o alta adresa;
 2. simpla schimbare a locatiei, implicit a adresei sediului social, cere schimbarea sediului social cu totul;
 3. mutarea firmei dintr-un oras intr-altul va necesita schimbarea sediului social al societatii;
 4. alte motive, cum ar fi cele economice, cand o firma gaseste alte oportunitati, isi mareste sau micsoreaza activitatile.
 
Trebuie avut in vedere ca mutarea unei firme in alt judet va atrage nu doar schimbarea sediului social, ci si schimbarea denumirii firmei.
 
Specialistii nostri in infiintare de firme va pot explica toate modificarile necesare la mutarea unei firme dintr-un judet in altul.
 

Cum se stabileste schimbarea sediului social

 
Cei care doresc sau sunt nevoiti sa modifice sediul social al unei societati trebuie sa stie ca vor avea de urmat anumite proceduri. Printre acestea actionarii si/sau asociatii trebuie sa stabileasca schimbarea sediului social intr-o intalnire care in care trebuie sa se redacteze un act modificator. De asemenea, actul constitutiv al societatii va trebui completat si actualizat cu noile modificari. Acestea trebuie inregistrate in baza unei decizii emise de un judecator-delegat. De exemplu, la schimbarea sediului social in Bucuresti, modificare actelor necesare trebuie facuta de un judecator de pe langa Tribunalul Bucuresti.
 
Daca aveti nevoie de informatii legate de schimbarea sediului social sau despre cerintele care trebuie intrunite la alegerea unuia, agentii nostri va pot sfatui. De asemenea, daca doriti sa infiintati un SRL, va stam la dispozitie cu servicii de gazduire a sediului social pentru o procedura rapida.
 

Formalitati la modificarea sediului social

 
La modificarea sediului social al unei societati trebuie avut in vedere motivul schimbarii pentru a determina toti pasii care trebuie completati. Insa, indiferent de motiv, este bine de stiut ca o serie de documente trebuie, de asemenea modificate. Printre acestea actul constitutiv al firmei, certificatul de inregistrare si alte documente care tin de functionarea firmei trebuie modificate astfel incat pe ele sa apara noua adresa a sediului social.
 
Actionarii sau asociatii firmei trebuie sa predea aceste documente Registrului Comertului care va elibera acte noi care vor avea inscriptionate adresa noului sediu social. De asemenea, firma va trebui sa cumpere un alt Registru Unic de Control si sa modifice toate documentele oficiale care au in antet adresa veche. Printre acestea se numara chitantierele si facturierele.
 
Agentii nostri va pot oferi mai multe informatii legate de formalitatile care trebuie indeplinite la schimbarea sediului social. Va reamintim ca sutem la dispozitia dumneavoastra cu servicii de gazduire a sediului social in orase precum Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi.
 

Documentele necesare

 
In cazul schimbarii sediului intr-un alt judet, trebuie obtinuta intai o rezervare de denumire prin depunerea unei cereri de verificare disponibilitate si rezervare firma. Aceasta trebuie sa contina 3 denumiri, in functie de preferinte iar taxa de registru este de 72 lei, urmand ca documentul citat sa se adauge la dosar alaturi de urmatoarele acte:
 
 • - Cerere de inregistrare in original;
 • - Declaratie tip pe propria raspundere semnata de adiministratori/asociati din care reiese ca:
  •    - Persoana juridica indeplineste conditiile de functionare legale in domeniul sanitar, protectia mediului, sanitar-veterinar si protectia muncii pentru activitatile desfasurate.
  •      - Firma nu desfasoara activitatile declarare pe o perioada de maximum 3 ani la sediul social, sedii secundare sau in afara lor.
 
Restul actelor sunt:
 
 • - Hotararea AGA sau decizia asociatului unic sau act aditional la actul constitutiv (in original);
 • - Dovada dreptului de folosinta al spatiului destinat sediului social nou (contract inchiriere, decomodat, certificat mostenitor);
 • - Cerere adresata catre ANAF pentru a obtine certificarea faptului ca spatiul cu destinatie pentru sediu social nu a fost inregistrat un alt document de instrainare a dreptului de folosinta;
 • - Imputernicire pentru persoana desemnata sa desfasoare formalitatile legale (daca este cazul);
 • - Avizul pentru schimbarea destinatiei imobilelot colective cu regim de locuinta (daca este cazul);
 • - Alte avize prevazute de legile speciale (daca este cazul).
 
Puteti urmarii pasii la schimbarea sediului social al unei firme si in schema de mai jos:
 
 
Cum-sa-schimbi-sediul-social-al-unei-societati.png
 

Mutarea sediului social in alt judet

 
Mutarea unei firme in alt judet va atrage nu doar schimbarea sediului social, ci si radierea acesteia din judetul in care fost inmatriculata prima data si inregistrarea in noul judet. Astfel, trebuie avuti in vedere si acesti pasi la mutarea unei societati intr-un oras din alt judet. Puteti conta pe noi pentru servicii de mutare a sediului dintr-un judet in altul.
 
Este bine de avut in vedere ca mutarea unui sediu social in acelasi oras poate dura 5 zile lucratoare, in timp ce mutarea in alt judet se poate prelungi pana la 20 de zile lucratoare.
 

Taxe si formalitati

 
Asociatul sau asociatii trebuie sa predea in original al ONRC certificatul de inregistrare al firmei in vederea eliberarii unui nou certificat cu noua adresa, avand in vedere ca se modifica actul constitutiv, certificatul de inregistrare si alte documente ce atesta functionarea firmei. In plus, actul constitutiv actualizat trebuie predat la ONRC si este necesara achizitionarea unui Registru Unic de Control nou si modificarea tuturor actelor care contin vechea adresa. Atunci cand firma isi muta sediul social intr-un alt judet, aceasta va fi radiata din evidenta judetului unde era inregistrate initial.
Costurile pentru modificarea sediului in alt judet sunt mai mari:
 
 • - 250 lei taxele de registru;
 • - 150 lei – procent din taxele de registru;
 • - 72 lei pentru fiecare sediu autorizat;
 • - 72 lei rezervarea denumirii (in cazul mutarii in alt judet).
 
La modificarea in acelasi judet se aplica urmatoarele taxe:
 
 • - 45 lei taxe de registru;
 • - 27 lei procent din taxele de registru;
 • - 72 lei pentru fiecare sediu autorizat.
Taxele prezentate mai sus pot suferi modificare, de aceea va invitam sa luati legatura cu specialistii nostri pentru informatii actualizate.
 
Important de stiut este ca o firma poate depune actele in vederea modificarii sediului social si dupa expirarea acestuia, insa risca sa fie declarata inactiva datorita inexistentei sediului social. Pentru detalii suplimentare nu ezitati sa contactati firma noastra.